Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Culturele wandeling in De Hoornse Straatjes   (03-12-2018)

Hoornse straatjes

Onder leiding van een gids van De Vereniging Oud Hoorn ziet u gezellige winkels gevestigd in de panden van de 17e en 18e eeuw in de volgende straten;  Kerkplein, Kerkstraat, Kruisstraat, Lange Kerkstraat, Nieuwe Noord, Nieuwstraat en Wisselstraat.  Samen een geweldige combinatie van sfeer, stijl en de deskundigheid in de betreffende winkels .

Tijdens de wandeling krijgt u te horen over het ontstaan van de straten, de panden  en de historie van veel winkels, wat mooie verhalen oplevert van en over de vroegere bewoners.

We gaan samen met u ook even naar de Kaaphoornvaarders in de prachtige panden van het vroegers St. Jozefhuis waar we tekst en uitleg krijgen over deze vaarders.

Tussendoor natuurlijk even opwarmen met een lekkere consumptie, kosten voor deze tocht van een uur zijn € 5,- en die bijdrage komt ten goede aan de Vereniging Oud Hoorn,  reserveren kan via info@dehoornsestraatjes.nl.

 

Prijs winnen?

In december krijg je bij alle leden van winkeliersvereniging De Hoornse Straatjes de kans om je op te geven voor de nieuwsbrief van dit leuke winkelgebied in het oostelijke deel van Hoorn Centrum. Uit alle aanmeldingen worden eind december 20 prijswinnaars getrokken die een prachtig prijzenpakket kunnen ophalen, aangeboden door de bijzondere speciaal zaken  in De Hoornse Straatjes. In dit prijzenpakket ook cadeaubonnen ter waarde van € 500 shoptegoed, de moeite waard om even te komen winkelen in december, u herkent de aangesloten bedrijven aan de poster op de deur.

Tussen de twee kerken

Het gaat hier om de straten: Nieuwe Noord, Kruisstraat, Lange Kerkstraat, Nieuwstraat, Kerkplein, Kerkstraat en de Wisselstraat. Deze straatjes hebben bijzondere en ambachtelijke bedrijven. Van banketbakkers, scharrelslager tot kledingwinkels, kapsalons, restaurants en uitgaansgelegenheden. Geen grote winkels, maar juist die kleine zelfstandigen met verstand van zaken en passie voor hun vak met een uitstekende service. Mode in kleding, schoenen en tassen, cadeaus, kunst, massage, meubels, keukens, boeken, interieur, horeca, slijterij, elektronica, lingerie, feest- artikelen luxe behandelingen. U vindt het allemaal tussen de kerken in De Hoornse Straatjes.

Voor shoppen, food en beauty kom je naar De Hoornse Straatjes

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 

 Zie website: https://www.dehoornsestraatjes.nl/  

 

 

 

Nieuwsarchief