Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

NB Alleen artikelen ouder dan een jaar zijn beschikbaar in het PDF formaat!
Download hier de gratis Acrobat PDF Reader.Bekijk ook: Auteursrechten

Kwartaalblad 2019 / 1   blz. 9 - 11

Een bijzondere ontmoeting

Auteur: Troost, P.

In samenwerking met Georg Stahl jr. vertelt Pieter Troost over de uit Duitsland gevluchte schilder Georg Stahl, die in 1936 voor het eerst in Hoorn kwam wonen. In ruil voor het maken en herstellen van kleding door de vader van Pieter kreeg de familie Troost een schilderij en een aquarel van de schilder. Omdat het contact tussen de beide families langzamerhand verwaterd was, vormde een tentoonstelling in 2018 in Rotterdam met werk van Georg Stahl een unieke gelegenheid via het Chabot Museum weer toenadering te zoeken. Wat dat opleverde, leest u in dit artikel!

Leden van de Vereniging Oud Hoorn ontvangen het Kwartaalblad op het huisadres. Losse nummers, voorzover voorradig, zijn verkrijgbaar gedurende de openingsuren van het Oost-Indisch Pakhuis.

Kwartaalbladen t/m 2000 prijs per stuk € 4,50
Kwartaalbladen 2001 tot nu, prijs voor leden € 4,50
Kwartaalbladen 2001 tot nu, prijs voor niet-leden € 6,00

Vrijwel alle kwartaalbladen zijn in te zien in ons archief in het Oud Hoorn verenigingsgebouw.
Kwartaalblad index 1979 t/m 2004, Arie van Zoonen
Samenvattingen 2002-2013, Frans Zack