Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Thema wandelingen

 

Oud Hoorn stadswandelingen

Tijdens de gratis Oud Hoorn wandelingen bezoekt u fraai gerestaureerde interieurs en binnenstadstuinen. Enthousiaste gidsen vertellen u graag over de geschiedenis en het heden van Hoorn.
De hier boven staande web-wandelingen geven een kleine indruk van wat u tegen kunt komen.

Agenda:

 • Terugblik wandelseizoen 2019   (30-03-2020)

  Bossuhuizen

  Ruim 1500 gasten genoten afgelopen seizoen van een gevarieerd en gratis toegankelijk programma van historische rondleidingen door de binnenstad.

  Het seizoen startte met twee charmante wandelingen tussen de stadsvesten bij het station en over het Grote Oost. 

  Populair

  Naast de altijd populaire Tuinenwandeling trokken nog twee wandelingen dit jaar meer dan 300 gasten. De wandeling over de Gouden Eeuw bijvoorbeeld, sloot aan op het thema dat dit jaar overal in de stad herkenbaar werd uitgelicht. Over 'Ziek en Zeer' raakten de gidsen niet uitgepraat. Een bezoekje aan het Rariteitenkabinet in de Boterhal en het verhaal van stadsdokter Velius vulden de verhalen op een betekenisvolle manier aan.

  We sloten het seizoen eind juli af met een themawandeling langs beeldbepalende bouwprojecten die de laatste vijftig jaar zijn gerealiseerd. Kinderen kwamen dit jaar goed aan bod in een speciaal voor hen ontworpen VOC speurtocht met vertellers en spelactiviteiten. Reacties van kinderen en (groot)ouders waren unaniem positief.

    

   

  Het voormalige St. Jans Gasthuis

  Foto boven: De 'Slag op de Zuiderzee' verbeeld in de friezen aan de Slapershaven. Foto: Benno Ellerbroek.

   

  Foto rechts: De Boterhal kon in de 'Ziek en Zeer' wandeling niet ontbreken. Foto: Sidney Vervuurt.