Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Stadswandelingen  (archief)

Cultuurproeverij Nering achter de Kerk

05-09-2021

Kaagpand aan het Breed

De gidsen van vereniging Oud Hoorn nemen u mee met verhalen over de handel en bedrijvigheid die werd uitgeoefend in de driehoek Kleine Noord, Breed en Hoge Wal.

Het is niet alleen de handel die dit gebied interessant maakt. Denk bijv. aan de bouw van stadspoorten tegen de dreiging tijdens de Hoekse- en Kabeljauwse twisten.

Vier BH's voor de boerin

Verhalen ook over de Vale Hen als trefpunt voor de vele bodediensten uit de regio, met stalhouderijen en kroegen, die weer volgeladen huiswaarts keerden met bestellingen voor de klanten in het achterland van Hoorn.

Sigarenfabriek Bernardo

De Nering achter de Kerk wandeling start op zondag 5 september om 14.00 - 15.00 en 16.00 uur vanaf de hoek Kleine Noord /Noorderveemarkt. Deelname is gratis.

Reserveer uw ticket:

voor 14.00 uur via deze link.

voor 15.00 uur via deze link.

voor 16.00 uur via deze link.

 

Foto rechts: Sigarenfabriek Bernardo aan de Dubbele Buurt 18. Rond 1930 werkten er in de fabriek bijna 100 mensen.

 

Foto boven: Kaagpand aan het Breed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Overzicht Stadswandelingen

 

Zelf een themawandeling lopen

Aanvraag privé rondleiding

Voor privérondleidingen op maat ter gelegenheid van b.v. familiefeest, verenigings- of zakenuitje hanteren wij marktconforme tarieven. Voor een rondleiding tussen een uur en anderhalf uur geldt € 15,- per persoon met een minimum van € 75,-. Neem contact op met gidsen@oudhoorn.nl onder vermelding van de gewenste datum, aanvangstijd, startlocatie en groepsgrootte. Graag bespreken we uw optimale route en een leuk thema voor de rondleiding. Uw aanvraag wordt na betaling in behandeling genomen.

Zie ook onze gratis stadswandelingen welke u zelfstandig kunt lopen.