Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Winkelassortiment

Het winkelassortiment vindt u op ons verenigingsadres: Onder de Boompjes 22, meer informatie vindt u hier

Winkelartikel: Wandeling Torens en Kapellen -

Wandeling Torens en Kapellen


Auteur
Morit, Anja
Uitgever
Vereniging Oud Hoorn
Jaar
2020
Prijs
€ 5,00


Zelfstandig een historische rondleiding lopen? Laat u in een uur langs de acht mooiste monumenten uit de Middeleeuwen voeren.

De Middeleeuwen waren onzekere tijden. Onze vroegere stadsgenoten vreesden voor aanvallen of overstromingen en vonden steun bij het geloof. Het is dan ook niet verwonderlijk dat met name de verdedigingswerken, kerken en kloosterkapellen van steen werden gebouwd en bewaard zijn gebleven. Het zijn de stille getuigen van een roerige periode uit de geschiedenis van Hoorn.

Onderweg leest u bij iedere locatie een uitleg over de betekenis van het bouwwerk voor de Horinezen van toen. Ontdek dat er achter ieder monument een verhaal schuilgaat. Of het nu gaat om wonderlijke gebeurtenissen, wapengekletter, varende nonnen of rafelige muren.

En och, sommige dingen zijn niet veranderd; verbaas u over watermanagement, sponsoring, woongemeenschappen of de gehate belastingen. 

Route

U kunt de wandeling volgen aan de hand van de routebeschrijving. Zoekt u meer uitdaging? Vind dan uw weg aan de hand van de oude stadsplattegrond. 

De wandeling start bij de in 2019 prachtig gerestaureerde Noorderkerk aan het Kleine Noord en eindigt bij de Hoofdtoren aan de haven. Hier treft u een aantal gezellige terrasjes aan.