Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Winkelassortiment

Het winkelassortiment vindt u op ons verenigingsadres: Onder de Boompjes 22, meer informatie vindt u hier

Winkelartikel: Sint Jozefschool 100 jaar -

Sint Jozefschool 100 jaar


Auteur
Nettie de Roos-Klaassen Bos
Uitgever
Vereniging Oud Hoorn
Jaar
2022
Prijs
€ 5,00


Dit jaar bestaat het gebouw van de Sint Jozefschool aan het Achterom 100 jaar. Bovenin de voorgevel bevindt zich een tegeltableau met de oorspronkelijke naam van de school ‘R.K. PAR. JONGENSSCHOOL’. Pas in 1960 krijgt de school de naam Sint Jozefschool en in 1965 worden ook meisjes toegelaten. Door ontvolking van de binnenstad moet de school in 1984 sluiten. Het is een gemeentelijk monument met een prachtig interieur dat de vernieuwingsdrift heeft doorstaan.

Oud Hoorn gaat aandacht besteden aan dit bijzondere gebouw, begin september komt er een mooi boek uit. Dat gaat over de geschiedenis van het gebouw en uiteraard komen ook de herinneringen van oud-leerlingen en oud-leerkrachten aan bod. Met steun van anderen heeft  Nettie een makkelijk leesbaar boek geschreven met veel herkenbare foto’s (100). Nettie (1938) is in de binnenstad geboren en getogen maar verliet de stad in 1958. Ben van de Kamer heeft het voorwoord ingevuld. Het boek telt ruim 74 pagina’s, formaat 17 x 24 cm.

 

Voorintekening

U kunt het boek tot 1 augustus 2022 voor € 3 reserveren door gebruik te maken van het bestelformulier of kom langs bij het verenigingsgebouw aan de Onder de Boompjes. De namen van de personen, die vooraf intekenen worden in het boek vermeld. U krijgt bericht wanneer u het boek kunt afhalen. Wilt u het boek toegestuurd krijgen, dan komt daar € 4 bij voor de verzending.

Daarna

Na 1 augustus bedraagt de verkoopprijs € 5.